EDUCATIE

MAN || CO biedt een educatief programma aan rondom de thematiek van lopende producties. Zo is er een lesplan beschikbaar, kan het collectief een workshop(serie) geven aan VO en PO leerlingen of (jong)volwassen dansliefhebbers en dans leken.
Binnen het educatieve programma maak je kennis met de MAN || CO-signatuur (fysiek, theatraal en energiek) en staat de creativiteit en inbreng van de deelnemers centraal. 


Productie: Op een onbewoond

Educatieprogramma: EILAND (6-12 jaar)
Hoe beweeg je over het hete zand? Met welke moves start jij een dansfeest? En welke regels moeten er worden afgeschaft of juist ingevoerd als je ineens op een onbewoond eiland bent belandt? 

Met de nieuwe filosofische dansworkshop Eiland brengt MAN || CO kinderen tussen de 6-12 jaar in beweging. Eiland is een educatief programma en vormt een belangrijk onderdeel van het vooronderzoek voor onze nieuwe voorstelling Op een onbewoond. Door de avontuurlijke mix van theater, dans en filosofie worden de jonge deelnemers speels meegenomen in het inzetten van de eigen creativiteit. De unieke verhalen en bewegingen zijn een belangrijke inspiratiebron voor het creatieproces later in de studio. De filosofische dansworkshop is samen met kinderfilosoof/theatermaker Annelies Appelhof (zAAk A).

De workshop Eiland is te boeken als een enkele workshop van 1 uur – 1,5 uur of als serie van twee lessen.
Er is een lesplan beschikbaar voor het PO, zodat de leerkracht de thematiek: jezelf zijn, hoe doe je dat eigenlijk? kunnen behandelen met doe-opdrachten in de klas.

Eiland wordt als vooronderzoek van het creatieproces van Op een onbewoond uitgevoerd bij (buurthuis)organisaties DOCK, Stichting Noordje en Combiwel te Amsterdam.

Eiland boeken? Mail naar roma@mancobewegingstheater.nl

 

Tekenopdracht in de dansworkshop – Eiland


____________________________

Productie: Boom goes the dynamite
Educatieprogramma: BOEM! (8-16 jaar)
Wanneer kan jij je het beste focussen, en wanneer raak je totaal afgeleid? 

Met theatrale dansworkshop BOEM! gaan kinderen de dansante strijd aan. Wat wint: de focus of de afleiding? En met welke slides, goals en tactieken scoort jouw team  het meeste punten?

De workshop BOEM! is te boeken als een enkele workshop van 1 uur – 1,5 uur voor PO of VO.
Er is een lesplan beschikbaar voor VO & PO, zodat de leerkracht de thematiek: focus vs. afleiding in de klas kan behandelen met doe-opdrachten.

BOEM! boeken? Mail naar roma@mancobewegingstheater.nl